Bij the health blog proberen we een ieder zo goed mogelijk van advies te voorzien op het gebied van lifestyle en voeding. Maar het belangrijkste is dat we met mensen werken. En mensen vinden het fijn om gewaardeerd te worden. Een complimentje te krijgen. Uiteraard mag je ze ook vertellen als er iets niet goed gaat. Maar wij durven wel te stellen dat een positieve sfeer op kantoor voor minder ziekteverzuim zorgt!

Spreek iemand aan

De drempel ligt voor sommige mensen vaak heel hoog, terwijl dat helemaal niet nodig is. Maar hoe leuk is het om een (onverwachts) complimentje te krijgen. Dat kan over iemands uiterlijk of kleding(stuk) zijn, maar dit kan ook op basis van gedrag. Denk bijvoorbeeld eens aan iemand die een oudere dame of heer helpt oversteken of steek je duim eens op naar iemand die je voorrang geeft in het verkeer.

Ook op de werkvloer ontvangen mensen graag een complimentje. Zeker van een hoger geplaatst persoon, zoals een manager of de werkgever. Het zorgt er direct voor dat iemand zich beter zal voelen. Weet je niet direct een compliment te verzinnen maar zijn de resultaten de laatste tijd wel goed? Regel dan eens een attentie of relatiegeschenk.

Een persoonlijke attentie hoeft helemaal niet duur te zijn. Als het maar functioneel is. Denk aan drinkflessen, thermosbekers of gepersonaliseerde mokken en sleutelhangers met een karabijnhaak zodat je de bos sleutels gemakkelijk aan je broek of tas kunt vastmaken. Eigenlijk is er voor elk budget wel een leuke attentie of giveaway te vinden.

Wil je online drukwerk bestellen dan zijn er vele platformen te vinden. Je typt je zoekopdracht in op Google en krijgt direct een aantal opties te zien. Ga je meer drukwerk bestellen? Probeer dan zoveel mogelijk bij één leverancier te bestellen. Dit voorkomt kleurverschillen in verband met mogelijke andere machines en instellingen. Dat is toch zonde!

Relatiegeschenken zijn multi-inzetbaar

Er zijn verschillende redenen om relatiegeschenken in te zetten. Naast een positief signaal dat er een cadeau wordt uitgedeeld als de resultaten bijvoorbeeld goed zijn geweest. Kan je dit ook inzetten voor beurzen en events. Het zijn leuke giveaways voor in goodiebags.

We kunnen dus wel concluderen dat het krijgen van een complimentje of attentie erg leuk is. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook erg leuk om te doen. De enthousiaste en blije reacties is soms eigenlijk onbetaalbaar. Dat terwijl het soms een kleine moeite is.

Als management of andere leidinggevende rol is het ook erg belangrijk om te beseffen dat mensen die niet lekker in hun fel zitten zich sneller ziek melden. Je zou bijna zeggen dat het strategisch gezien dus beter is om vaker een complimentje te geven of iets leuks te regelen is voor je personeel. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat het ook impact heeft op jouw  eigen werkplezier.

Teambuilding

Het verschilt nogal per bedrijf hoe vaak er iets aan teambuilding wordt georganiseerd. Dat ligt soms ook aan de grootte van het team of bedrijf. Ook of er met specifieke targets per kwartaal of jaar wordt gewerkt kan invloed hebben op het aantal teambuilding activiteiten of teamuitjes die er zijn.

Wij zouden iedereen adviseren om af en toe iets leuks te doen met je collega’s! Je kunt zelf prima inschatten of dat nu vaak genoeg gebeurt of niet. Maak er een feestje van en maak het leuk en gezellig op kantoor.