We lijken ons steeds meer bewust te worden van de manier waarop anderen naar ons kijken. Bovenaan het lijstje van veel mannen en vrouwen staat tegenwoordig het verkrijgen van een superieure aantrekkingskracht door het wegwerken van ongewenst lichaamshaar. Of het nu gaat om gezichtshaar verwijderen voor vrouwen, of rughaar verwijderen voor mannen, snelle ontharingsbehandelingen hebben snel aan populariteit gewonnen bij de massa. Terwijl je blijft zoeken naar de behandeling die het beste bij je past, hebben we geprobeerd om voor jou een beknopte reeks ontharingsoplossingen samen te stellen die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn.

De oorzaak van veel lichaamshaar

De één heeft van nature een gladde, terwijl bij de ander haren groeien op de gekste plekken. Hier is doorgaans niet veel aan te doen, dit is vastgelegd in je DNA. Toch kan er ook een verband bestaan tussen de aanwezigheid van hormonen en haargroei. Je zou zodoende een hormoon test kunnen overwegen om inzichtelijk te krijgen of jij extra aanleg hebt voor het krijgen van lichaamshaar. Misschien heb je een hele hoge testosteron waarde, waardoor de kans op veel lichaamshaar toeneemt. Zo weet je in ieder geval waar al die haren vandaan komen.

Ouderwets scheren

De meest gebruikelijke vorm van snel ontharen is tegenwoordig scheren, wat zoals de naam al zegt het eenvoudig aanbrengen van een scheermesje is, handmatig of elektrisch op het huidoppervlak om het haar te verwijderen door de haarsteel door te snijden. Hoewel het een snelle pijnloze ontharingsmethode is die effectief is, duurt het maar heel kort en kan het nooit een permanente ontharingsoplossing genoemd worden. Toch belooft scheren voor mensen met weinig tijd en weinig geld nog steeds een betaalbare praktische oplossing te zijn. Voor de iets gevorderde liefhebber zijn ontharingscrèmes een goede gok om gezichts- en beenhaar te verwijderen. Deze crèmes bewerkstelligen een snelle ontharing door chemische reacties aan de oppervlakte met de proteïne in je haar, waardoor het wordt afgebroken en gemakkelijk loslaat. Verkrijgbaar in verschillende vormen zoals gels en spuitbussen en meestal op basis van calciumverbindingen, biedt deze behandeling een oplossing die echter geen permanente ontharingsmethode is.

Het verschil tussen harsen en elektrolyse

Natuurlijk, als je een meisje bent, heb je waarschijnlijk de pijnlijke procedure van harsen voor het verwijderen van lichaamshaar doorlopen, vooral voor het ontharen van handen en benen. Epileren werkt net als harsen door het haar direct bij de wortel uit de huid te plukken, waardoor je een haarloze huid krijgt die enkele weken kan aanhouden tot de haarwortels terug groeien. Elektrolyse voor ontharing daarentegen werkt volgens het principe van destabilisatie van de haarwortels door middel van elektrische stroompjes aan het oppervlak die worden opgeladen door elektroden die in de huid zijn geïmplanteerd. Hoewel het effect van elektrolyse voor haarverwijdering langdurig is, zijn frequente sessies en een serieuze deuk in je banksaldo realistische mogelijkheden die je in gedachten moet houden.

Laseren!

De beste ontharingsmethode die tegenwoordig beschikbaar is, is laserontharing. Menig vrouwen blog of beauty magazine schrijft er dan ook over. Deze behandeling is een snelle, precieze, pijnloze ontharingstechniek die normaal gesproken een lange periode van vrijheid van ongewenst haar garandeert. In slechts een paar sessies, of het nu gezichtshaar of rughaar verwijderen is, de lasertechnologie beantwoordt effectief aan al je behoeften en wensen om er op je persoonlijke best uit te zien!

Bezoek je plaatselijke salon of neem contact op met je schoonheidsspecialiste om te begrijpen welke van deze ontharingsbehandelingen voor jou het beste zou werken om er goed uit te zien en je geweldig te voelen!