Iedereen zit weleens niet zo lekker in zijn vel. Helemaal nu de zomer voorbij is en de dagen weer langer donker zijn, hebben veel mensen last van een depressieve klachten. Dit is natuurlijk erg vervelend. Gelukkig zijn de meeste lichte depressieve klachten vrij gemakkelijk te verminderen. Middels kleine dingen kun je er al voor zorgen dat je een stukje lekkerder in je vel zit. In deze blog vind je een aantal tips voor hoe jij je snel wat beter dan voelen als je even niet zo lekker in je vel zit.

Zorg goed voor jezelf

Het begint allemaal bij goed voor jezelf zorgen. Dit zit hem gelukkig al in de kleinste dingen. Als je je niet zo goed voelt, wil je waarschijnlijk heel de dag in je pyjama rond blijven lopen en is de behoefte om aan je iets aan je uiterlijk te doen niet zo groot. Toch kun je dit maar beter wel doen. Als je jezelf mooi voelt, zul je je namelijk automatisch een stuk beter voelen. Kom dus uit je bed, trek je favoriete outfit aan en spuit lekker je favoriete parfum op. Je zult zien dat je je al een stukje gelukkiger voelt.

Ga even bewegen

Dat sport goed is voor je fysieke gezondheid weet iedereen natuurlijk al wel. Maar wist je dat even bewegen ook erg goed is voor je mentale gezondheid? Je hoeft hiervoor ook zeker geen topsporter te zijn. Even een korte wandeling door de frisse buitenlucht doet al wonderen. Dit zorgt ervoor je je hoofd even leeg kan maken en door de beweging maak je tevens een beetje van het geliefde gelukshormoon aan. Zit je dus even in de knoop? Ga dan gewoon eens lekker een stukje wandelen.

Eet gezond

Hoewel je waarschijnlijk op dit moment het liefst vette en ongezonde dingen wil snacken, kun je maar beter zorgen dat toch gezond eet. Tuurlijk mag je best even een dagje jezelf laten gaan, maar ongezond blijven eten zal het probleem uiteindelijk alleen maar erger maken. Probeer dus gezond te blijven en zorg dat je dagelijks in ieder geval voldoende vitamines binnenkrijgt. Verder is het ook belangrijk om voldoende water te drinken. Je zult merken dat je je met een gezond voedingspatroon snel weer beter voelt. 

Schrijf het van je af

Tot slot is het van je af schrijven ook een goede manier om je beter te voelen. Wanneer je niet lekker in je vel zit, gaan je gedachten waarschijnlijk alle kanten op. Hier kom je niet gemakkelijk uit. Om je hoofd weer even leeg te maken kun je dan ook het beste even een schrift pakken en alles van je af schrijven. Schrijf je liever niet? Kijk dan of je even een vriend of vriendin op kan bellen om erover te praten. Je zult zien dat het enorm oplucht en je je hierdoor snel wat beter voelt.