Hoe je je dag begint zet vaak de toon voor de rest ervan. Als je langzaam en wazig wakker wordt, is de kans groot dat je de hele dag in een belabberde stemming bent. Maar als het je lukt om snel en gemakkelijk wakker te worden, ben je in een veel betere gemoedstoestand om alle uitdagingen aan te gaan die op je pad komen. Hier zijn vijf manieren om snel en gemakkelijk wakker te worden in de ochtend:

1. Word wakker met een glimlach

Of het nu door een wekker komt of omdat je partner eindelijk besloten heeft op te staan, je zult merken dat langzaam en wazig wakker worden vaak tot frustratie en ongelukkigheid leidt. Dus, voordat je elke avond de lakens opmaakt, stel je intentie op hoe je ‘s morgens wakker wilt worden. Visualiseer dat je na een heerlijke nachtrust je ogen opent en dan glimlacht zodra je de zon door je raam ziet komen. Het klinkt eerst misschien gek, maar door dit te doen creëer je positieve energie die de tijd zal helpen versnellen die je nodig hebt om ‘s morgens daadwerkelijk je ogen te openen.

2. Zet een alarm aan beide kanten van je bed

Volgens Jason Wachob, de stichter en CEO van mindbodygreen, is een van de beste manieren om ‘s morgens snel wakker te worden door twee wekkers aan weerszijden van je bed te zetten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je snel wakker wordt, maar het zorgt ook voor een zachte overgang van slapen naar waken. [Een referentie zou hier goed zijn — hoe zorgt het zetten van een wekker “voor een zachte overgang”?]

3. Doe aan mindfulness meditatie voor je wegdommelt

Van ontspannende muziek tot een rustgevend kopje thee , er zijn veel redenen waarom mindfulness meditatie je helpt weg te dommelen na een lange dag. Maar het kan je ook helpen om ‘s morgens snel wakker te worden door te herprogrammeren hoe je lichaam reageert als je wekker afgaat. Om dit te doen, begin je met het beoefenen van mindfulness meditatie 30 minuten voor je gaat slapen. Door deze meditatie te beoefenen begin je je bed te associëren met ontspanning in plaats van met werk of andere stressoren.

4. Blijf gehydrateerd gedurende de dag

Soms is het moeilijk om de overgang van slaap naar waakzaamheid te maken omdat je mond kurkdroog is van de hele nacht door je mond ademen. Dit kun je verhelpen door een glas water te drinken voor je naar bed gaat en de hele dag een flesje water bij je te dragen als herinnering om regelmatig slokken te nemen.

5. Doe wat zachte strekkingen bij het ontwaken

Net als mindfulness meditatie kan zachtjes rekken en strekken helpen de toon te zetten voor een gemakkelijk ontwaakmoment ‘s morgens . Elke ochtend beginnen met een paar zachte rekoefeningen kan helpen om sneller bewust te worden en helpen je lichaam sneller wakker te worden.

Begin bijvoorbeeld met een paar keer diep inademen en strek dan je armen uit als een vogel als je inademt en maak vuisten als je uitademt. Adem dan langer in en strek beide armen boven je hoofd als je uitademt. Rol tenslotte van staan naar zitten en blijf even zitten voor je helemaal opstaat. Als je dit elke ochtend na het wakker worden doet, helpt het de toon te zetten voor een gemakkelijkere overgang naar de rest van je dag.