Met behulp van koffiecups kun je vaak een overheerlijke bak koffie zetten. Daarbij komt dat de cups in allerlei smaken verkrijgbaar zijn, waardoor je er volop mee kunt experimenteren. Het nadeel is alleen dat de prijs per kopje vrij hoog ligt. Gelukkig kun je hierop besparen. Benieuwd hoe je dit doet? In deze tekst staan 5 manieren om goedkope koffiecups te vinden op een rijtje.

1) Ga op zoek naar aanbiedingen
Net als gemalen koffie, koffiepads en koffiebonen, zijn ook koffiecups regelmatig in de aanbieding. Als je koffie capsules in de aanbieding koopt, ben je vaak (veel) goedkoper uit dan wanneer je ze buiten de aanbieding om koopt. Reden genoeg om op zoek te gaan naar aanbieding. Blader bijvoorbeeld folders van supermarkten in de buurt door om te kijken of je favoriete koffiecups ergens in de aanbieding zijn. Is dit niet het geval? Kijk dan of je online goedkope koffiecups kunt vinden.

2) Kies voor een ander merk
Veel mensen zweren bij koffiecups van bekende merken als Nespresso of Dolce Gusto. Je zet hiermee inderdaad een lekkere bak koffie, maar hier betaal je ook een behoorlijke prijs voor. Vind je de cups die je nu gebruikt eigenlijk te duur? Overweeg dan eens voor koffiecups van een ander merk te kiezen. Er zijn namelijk genoeg merken die capsules voor koffiemachines verkopen. Veel van deze capsules kun je bovendien in verschillende apparaten gebruiken, zelfs in apparaten van een ander merk. De koffiecups van een ander merk kunnen bovendien (aanzienlijk) goedkoper zijn.

3) Sluit een abonnement af
De meeste mensen kopen nieuwe koffiecups als de bodem van de huidige voorraad bijna in zicht is. Logisch, want de kans is klein dat je zonder koffie komt te zitten als je deze aanpak hanteert. Als je minder uit wilt geven aan je koffiecups, kun je op zoek gaan naar partijen waarbij je een abonnement af kunt sluiten. Je ontvangt dan op afgesproken momenten nieuwe koffiecups, waardoor je altijd koffie in huis hebt. Bijkomend voordeel van zo’n koffieabonnement is dat je de koffiecups voor een lagere prijs inkoopt.

4) Sla een grote voorraad in
Wil je minder uitgeven aan koffiecups? Overweeg dan om een grote voorraad in te slaan in plaats van één of twee doosjes per keer te kopen. Als je grote aantallen koopt, krijg je mogelijk korting op de prijs. De kosten per kopje koffie dalen in dat geval. In de supermarkt krijg je meestal geen korting als je een grote voorraad inslaat. Koop je koffiecups daarom online.

5) Vergelijk koffiecups met elkaar
Koffiecups vergelijken is eigenlijk een must als je niet onnodig veel uit wilt geven aan koffie. Hiervoor kun jij je het beste tot het internet richten. Er zijn namelijk sites waarop je kunt vergelijken, zodat je binnen de kortste keren goedkope koffiecups gevonden hebt.