Normaliter gaat men in Nederland naar een dokter toe als hij of zij lichamelijke ongemakken ervaart. Eventueel medisch onderzoek vindt vervolgens enkel plaats als de betreffende arts daar reden toe ziet. De reguliere gezondheidszorg is dus echt gericht op genezing. Wil je de kans op lichamelijke aandoeningen juist verkleinen? Dan kun je buiten de reguliere gezondheidszorg om jouw gezondheid preventief laten controleren. Je hebt hiervoor geen doktersverwijzing nodig. 

Inzicht in je gezondheid binnen één dag

Het laten verrichten van preventief medisch onderzoek is onwijs waardevol. Het uitsluiten van bepaalde lichamelijke aandoeningen geeft rust. Worden er wel risicofactoren of aandoeningen gevonden? Dan draagt een vroegtijdige opsporing doorgaans bij aan en gunstig verloop. Een preventieve bodyscan is dus een echte investering in je eigen gezondheid. De preventieve medische onderzoeken zijn bovendien heel toegankelijk. Je hebt hiervoor geen doktersverwijzing nodig. En ook met lange wachttijden heb je niet te maken. Jij kunt preventief medisch onderzoek laten verrichten op een moment dat het jou uitkomt. Dat je na een medisch onderzoek vervolgens snel de uitslag wilt weten, is begrijpelijk. Je hoeft dan ook nooit lang op uitslagen te wachten. Je kunt binnen één dag inzicht in je gezondheid hebben.

MRI scan: een veelgebruikte onderzoeksmethode

Preventief medisch onderzoek is een waardevolle investering in je eigen gezondheid. Maar wat houdt deze investering concreet in? Welke medische onderzoeken zijn er mogelijk als je kiest voor preventief medisch onderzoek? Je kunt allerlei verschillende soorten medische onderzoeken preventief laten uitvoeren. Van laboratoriumonderzoek en cardiologisch onderzoek tot een dermatologisch onderzoek. Het is allemaal mogelijk. Een andere veelgebruikte onderzoeksmethode betreft de MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek waarbij middels magnetische velden beelden van jouw lichaam worden gecreëerd. Laat je bijvoorbeeld een MRI scan hersenen uitvoeren? Dan worden vanzelfsprekend jouw hersenen goed in beeld gebracht. Maar ook omliggende spieren en je holtes worden op deze scan zichtbaar. Dankzij deze hoge effectiviteit is de populariteit van deze onderzoeksmethode goed te verklaren.

Waarom wachten totdat het te laat is?

Het hebben van lichamelijke ongemakken is buitengewoon vervelend. Je krijgt er liever niet mee te maken. Gelukkig kun jij veel lichamelijke aandoeningen zelf voorkomen. Uiteraard zijn hiervoor een gezonde voeding en voldoende beweging belangrijk. Maar dat is niet het enige. Voorkomen is beter dan genezen. En dus is een vroegtijdige opsporing van risicofactoren waardevol. Laat daarom met enige regelmaat jouw gezondheid preventief checken. Want waarom zou je wachten totdat het te laat is? Waarom zou je wachten totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren? Probeer het voor te blijven. Investeer in je eigen gezondheid, laat preventief medisch onderzoek uitvoeren.